Med mobilen på Mols

Gæster tilbydes skattejagt, vandreruter og bonusinfo i ny app

Tekst og billeder på en mobiltelefon kan ikke konkurrere med virkelighedens vilde natur, der lugter, ånder og larmer.

Men nu lancerer Nationalpark Mols Bjerge en ny mobil app, der kan berige oplevelser i naturen, inspirere til anderledes aktiviteter og afsløre uudforskede steder.

Det skriver nationalparken i en pressemeddelelse.

Vandreruter og skattejagt

App'en har nyttig viden om alt fra nationalparkens natur- og kulturhistorie til placering af p-pladser og toiletter. Der er kort med vandre- og cykelruter med brugbare detaljer, der kan anvendes alt efter den enkeltes ønsker. F. eks er det muligt at få oplyst hvilke områder, der er henholdsvis offentlige og private. Det gør det nemmere for alle at færdes i parken.

- Jeg er sikker på, at den nye app vil være med til at udbrede kendskabet til nationalparken både nationalt og internationalt, fortæller en begejstret sekretariatsleder i Nationalpark Mols Bjerge, Mika Leth Pedersen.

Oplysningerne er kategoriseret på både dansk og engelsk på en overskuelig måde, så både børn og voksne kan bruge den. Der er quizzer og skattejagt for børn og mulighed for at vinde virtuelle medaljer ved "indtjekning" på bestemte steder i nationalparken.

Den nye app er finansieret af EU i et samarbejde mellem Mols Bjerge Nationalpark, Syddjurs Kommune, Destination Djursland og Region Midtjylland.