Max kollapsede på Himmelbjerget - nu har han lært alting forfra

Max Ihler fra Risskov er en af de mange, der har fået livet tilbage på Hammel Neurocenter

Pensionist Max Ihler er kommet langt, efter at han i 2013 fik en hjerneblødning.

- Jeg kunne løfte min arm, og jeg kunne ikke sige noget i starten. Overhovedet ingenting.

Max Ihler fra Risskov husker tydeligt, hvor slemt det stod til, da han i 2013 kom i kontakt med Hammel Neurocenter. Det skete efter, at han havde fået en hjerneblødning, da han ville løbe op til toppen af Himmelbjerget. 

Læs også Politiker vil tvinge regioner til at bruge Hammel Neurocenter

Max blev først indlagt på et hospital i Aarhus, men efter en lille uge blev han overflyttet til Hammel Neurocenter.

Jeg kunne se de der bitte bitte fremskridt for hver eftermiddag, fordi han havde været under behandling hele tiden. Det synes jeg er fantastisk.

Kirsten Ihler, Max' hustru

- Det var en fantastisk oplevelse at komme derud og se, hvad de gør for folk der. Jeg var så imponeret, siger hustruen Kirsten Ihler.

Da Max Ihler kom til Hammel, kunne han ingenting, og de sidste fire år har han trænet intensivt for at lære at tale, skrive og gå igen - assisteret af nogle af landets førende specialister. 

- Jeg stod der ikke hele tiden, men jeg kunne se de der bitte bitte fremskridt for hver eftermiddag, fordi han havde været under behandling hele tiden. Det synes jeg er fantastisk, lyder det fra Kirsten Ihler.

01:49

VIDEO: Se TV2 ØSTJYLLAND's indslag om Max Ihler her.

Luk video

Max Ihler kan fortsat ikke det, han kunne, inden han fik en hjerneblødning, men han kæmper for at få det bedre.

- Jeg er kommet så langt, at jeg kan gå. Jeg hænger i, og jeg vil gerne komme fremad.

Læs også Ansatte på Hammel Neurocenter: Vi er fuldstændig rystede

Hammel Neurocenter måtte i oktober 2017 fyre 24 medarbejdere og lukke otte sengepladser, fordi Region Syddanmark og Region Nordjylland ikke længere henviste samme antal patienter til neurocenteret som tidligere.

Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF i Folketinget, vil nu at tvinge de andre regioner til at prioritere Hammel Neurocenter.

00:24

De andre regioner bliver nødt til at være tro mod Hammel Neurocenter, siger sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen fra SF.

Luk video

Der er 630 medarbejdere på Hammel Neurocenter. Centeret har en stor forskningsenhed, som er en af de bedste inden for rehabilitering af hjerneskadede i både ind- og udland.

Læs også Hammel Neurocenter fyrer 40 medarbejdere