Massiv kampagne bar frugt: Silkeborgenser vinder polartur

Benjamin Niclasen skal tilbagelægge 300 km med hundeslæde gennem vildmarken, efter han har vundet sit livs rejse

Benjamin Niclasen er vant til udendørslivet. Nu skal han ud på sit livs rejse. Foto: Benjamin Niclasen

Navnet Benjamin Niclasen er med stor sandsynlighed dukket op i dit Facebook-feed den seneste tid. Det er det, fordi silkeborgenseren har søgt opbakning til en konkurrence, som han nu har vundet.

Jeg er virkelig stolt over at have et så fantastisk netværk, der kan hjælpe mig i sådanne ting. Jeg har stadigvæk ikke forstået, at konkurrencen er ovre.

Benjamin Niclasen på Facebook

Benjamin Niclasen har kæmpet for at blive en del af ekspeditionen Fjällräven Polar, som er en international polartur organiseret af Fjällräven. Den store indsats på de sociale medier viste sig at bære frugt, for østjyden fik flest stemmer og skal nu ud på sit livs rejse.

- Kære venner, familie, bekendte og alle andre, som har været så sød at støtte mig. Tusind, tusind tak for alle stemmerne jeg har fået i denne fantastiske konkurrence. Jeg er så taknemmelig over al den støtte, der har været igennem hele perioden, skriver han på Facebook.

Tilmeldingen startede d. 16. november, og frem til d. 14. december gjaldt det om at samle flest stemmer for at være sikker på en plads på polarturen i 2018. 

- Jeg er virkelig stolt over at have et så fantastisk netværk, der kan hjælpe mig i sådanne ting. Jeg har stadigvæk ikke forstået, at konkurrencen er ovre, lyder det videre fra Benjamin Niclasen.

Læs også Benjamin kæmper for at komme på sit livs polartur

Det er anden gang, at Benjamin Niclasen stiller op til Fjällräven Polar. Sidste år fik han ikke en plads, men det er hans store drøm at komme med, derfor prøvede han endnu en gang i år.

Polarturen varer fra d. 9. april 2018 til d. 14. april 2018. Turen starter i Signaldalen i Norge, hvorefter deltagerne skal køre den 300 kilometer lange tur til Väkkäräjärvi i Sverige på hundeslæde.

Når der er kommet lidt mere ro på, vil jeg lave en Facebook-side hvor man kan følge polar-turen.

Benjamin Niclasen på Facebook

Undervejs kommer deltagerne igennem vildt landskab dækket at sne, over frosne søer og igennem sneklædte skove i bjergene. Dermed er turen en god mulighed for deltagerne til at prøve deres grænser af på deres livs rejse.

- Når der er kommet lidt mere ro på, vil jeg lave en Facebook-side hvor man kan følge polar-turen, afslører eventyren på Facebook.

Benjamin Niclasen har altid elsket naturen og er flere gange selv taget på forskellige vandreture til blandt andet Norge og Færøerne med venner.