Massiv investering skal sikre kunder i Djurs Sommerland

Djurs Sommerland investerer 90 millioner kroner i en kæmpe rutsjebane. En nødvendighed for overlevelse, mener direktøren

00:52

Det er ikke kun Djurs Sommerlands hidtil største enkeltinvestering. Det er den største enkeltudgift til en forlystelse nogensinde i Danmark. Dragekongen er den døbt, men den er også kongeligt dyr. 90 millioner kroner koster den nye satsning, der skal stå klar til åbningen i foråret 2017. 

- Det er store penge, der skal til for at trække folk til. For der er mange tilbud for børnefamilier nu om dage, så vi er nødt til at have det mest attraktive produkt at tilbyde, siger direktør i Djurs Sommerland, Henrik Nielsen.

00:14

VIDEO: Få en fornemmelse af turen rundt i den nye forlystelse her. 

Luk video

Det er Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster. En rutsjebane, hvor vognene hænger under skinnerne.  Turen kommer med topfart på 85 km/t til at tage to minutter. Men arbejdet med at gøre den færdig begyndte allerede for to år siden.

Kæmpeinvesteringen er endnu en udgift i den samlede pulje på 350 millioner kroner, parken har investeret i forlyster siden 2008.

- Hvis vi skal blive med at vækste, skal vi kunne tilbyde noget, man ikke kan opleve andre steder. Og det er den strategi, vi lagde i 2007, siger direktøren, der ikke er tvivl om, at kæmpeinvesteringerne er den primære årsag til, at Djurs Sommerland siden 2007 har øget antallet af gæster år efter år. 

I 2008 var besøgstallet 528.000, men besøgsrekorden blev sat i 2015, hvor 801.000 gæstede Djurs Sommerland. 

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan flere mænd fredag nøjsomt placerede et tonstungt delelement helt øverst på den 30 meter høje rutsjebane.  

Dragekongen

- Pris: 90 mio.
- Topfart: 85 km/t
- 825 meter lang
- 30 meter høj
- Turens længde: 2 minutter
- G-påvirkning: op til 4 G.
- Rutsjebanen opføres på et areal på cirka 10.000 m2