Massefyringer på møbelfabrik

Tvilum fyrer 70 medarbejdere - har skilt sig af med 750 i alt

Møbelkoncernen Tvilum med hovedsæde i Fårvang ved Silkeborg har varslet en masseafskedigelse. 70 medarbejdere ventes afskediget, oplyser Midtjyllands Avis på sin netside.

Afskedigelserne kommer efter et i forvejen hårdt år for selskabet. I foråret gik man på arbejdsfordeling med 324 medarbejdere på to af i alt fem fabrikker. For mindre end tre måneder siden blev natholdet på fabrikken i Silkeborg nedlagt.

Selskabet er ramt af fortsat nedgang i salget kombineret med stigende priser på råvarer. Virksomheden, der sælger møbler i over 80 lande, omsatte i 2005 for ca. 2,8 milliarder kroner, men var sidste år nede på 1,8 milliarder kroner, oplyser netavisen.

I løbet af disse år har man skilt sig af med i alt 750 ansatte. Tvilum forudser, at markedet fortsat vil være svært de kommende år. Ifølge adm. direktør Peter Arndrup Poulsen er det årsagen til, at man nu tilpasser virksomheden som del af en større omstruktureringsplan.

- For at fastholde en fornuftig indtjening er vi nødt til at finde helt nye veje til at billiggøre fremstillingen af vores produkter. Det er ikke nemt, men vi har en god plan, og den er vi ved at gennemføre, siger han til Midtjyllands Avis.