Maskerede unge hærger i Aarhus' natteliv

Hidsige opgør mellem dørmænd og maskerede unge skaber bølgegang i det århusianske natteliv

Frygten for nye konfrontationer har udløst, at ansatte i restaurations-branchen samt politiet holder møder om problemet. Det skriver stiften.dk.

Uroen kulminerede foreløbig fredag nat. En gruppe på 30-40 mænd - flere af dem maskerede - kom i åbent slagsmål på Åboulevarden i Aarhus, et velbesøgt område at gå i byen i.

- Det har skabt en utryghed, som vi forsøger at gøre noget ved, så det ikke fortsætter eller udvikler sig, siger vicepolitikommissær Søren Kjærgaard fra voldssektionen hos Østjyllands Politi til stiften.dk.

Ifølge flere ansatte i restaurationsbranchen, der ikke ønsker at udtale sig direkte, har der de seneste dage været samtaler og møder internt i byens dørmands-firmaer - og på tværs af firmaerne. Desuden har politiet kontakt med dørmændene og deres arbejdsgivere i bestræbelserne for at tale gemytterne ned.

Den ene episode skete i forrige weekend. Her kogte det over ved spillestedet Train i centrum af Aarhus.

En mand fra rockermiljøet - med tilknytning til Hells Angels ungdomsafdeling AK81 - følte sig generet eller chikaneret af dørmænd, da han sammen med en veninde ville ind på Train.

Senere på natten troppede en gruppe på cirka ti mænd op foran spillestedet.

- De var maskerede og forsøgte et stormløb mod dørmændene på Train, oplyser Søren Kjærgaard fra politiet til stiften.dk.

Ifølge politiet kom en person muligvis til skade. Men lysten til at fortælle noget til ordensmagtens repræsentanter er ikke-ekisterende blandt angriberne.

Kilde: Stiften.dk