Måske uden færge i påsken

Skibsassistenter overvejer at nedlægge arbejdet

En strid mellem rederiet Færgen og 16 skibsassistenter ansat på SamsøFærgen spidser nu så meget til, at færgedriften til Samsø risikerer at blive ramt af arbejdsnedlæggelser i påsken. Det skriver Samsø Posten.

På et møde mandag i Sælvig Havn, forsøgte formanden for 3F Sømændene, Søren Sørensen, og faglig sekretær hos 3F Sømændene, Poul Erik Jensen, at dæmpe gemytterne, men ifølge Samsø Posten lå det i luften, at færgeruten kan blive ramt af arbejdsnedlæggelser i påsken.

Striden handler om 1.000 overarbejdstimer optjent i maj 2009, i forbindelse med ibrugtagning af den nye færge Kanhave, på ruten mellem Sælvig og Hou.

Man får ikke overarbejde udbetalt i rederiet, men timerne overføres til afspadsering. Når timer overføres til afspadsering dobles timetallet, så skibsassistenterne har 2.000 timers afspadsering til gode - ifølge deres udregning. Men det er rederiet ikke enig i.

3F Sømændene har, i løbet af de seneste to år, tre gange forsøgt at lave en aftale med rederiet, men indtil nu er det ikke lykkedes. Sømandsformanden håber nu på, at få en endelig aftale med rederiet på plads inden påske.

Kilde: Samsø Posten