Markant fald: Færre bliver sigtet for spirituskørsel i Østjylland

Tal for de seneste fem år viser, at antallet af personer, der bliver sigtet for spirituskørsel, er faldet fra 729 i 2013 til 435 i 2017

Der er over de seneste fem år er sket et markant fald i antallet af personer, der bliver sigtet for spirituskørsel i Østjylland. Det viser tal fra Østjyllands Politikreds.

I 2013 lå antallet af sigtede spritbilister i Østjylland på 729, mens det tal i 2017 var faldet til 435 sigtede spritbilister.

Hos Rådet for Sikker Trafik kan man godt nikke genkendende til den østjyske udvikling.

- Generelt har vi over hele landet set et markant fald i antallet af spritulykker og antallet af sigtelser, siger dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik Jesper Sølund til TV2 ØSTJYLLAND.

Antal af anmeldelser med minimum én sigtelse i Østjyllands Politikreds

Ændring i bilisternes holdning

Jesper Sølund peger blandt andet på, at øget fokus på politiets patruljering har haft en effekt, ligesom de mange kampagner også har gjort en forskel.

- Det er lykkedes at skille trafik og alkohol ad. Dels er det væsentligt, at der er kontrol, og at vi har haft tv-programmer, hvor man ser politiet patruljere. Det giver et indtryk af, at der er øget kontrol.

Men det er ikke kun kampagner og politikontrol, der gør en forskel i trafikken. Også danskernes generelle holdning til blandingen af alkohol og trafik har ændret sig, lyder det fra Jesper Sølund.

- Der er sket en helt markant ændring. Men det er en udvikling, der er sket over en længere periode. Det er noget, der er sket over de seneste 25 år.

Spritbilist fanget på kamera

Selvom antallet af spritbilister falder i Østjylland, så er der dog stadig dem, der begiver sig ud på vejene med alkohol i blodet. Det måtte bilisterne på den østjyske motorvej i mandags også sande, da en 46-årig mand slingrede frem og tilbage på motorvejen.

quote Det er lykkedes at skille trafik og alkohol ad.

Jesper Sølund, dokumentationschef, Rådet for Sikker Trafik

En af de bilister, der kørte bag manden, var Brian Rimdal fra Køge. En passager i Brians bil optog den skræmmende kørsel.

Videoen viser, hvordan en bil i høj hastighed zig-zagger rundt på vejen, hvor den kører alt for tæt på de andre bilister. Det resulterer blandt andet i, at bilen på et tidspunkt kører sidespejlet af en anden bil. 

Brian Rimdal blev så bekymret over kørslen, at han ringede til politiet.

- Vi kører bag en bil nu, som kører fuldstændig vanvittigt på motorvejen. Han er lige kørt ind i en bil lige nu. Han er lige kørt ind i autoværnet på den ene side og en bil på den anden side, siger Brian Rimdal i videoen.

Du kan se den dramatisk video fra Østjyske Motorvej herunder: 

 

 

 

kræft2

Kræftramte børnefamilier: Umenneskeligt at skulle til København

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

Festugepapir2

Aflyst festuge ender i parcelhuse

Oliven spejderne er blevet kåret som årets lokale forening i Region Midtjylland

Fra 0 til 100 medlemmer på 22 måneder: Oliven Spejderne kåret som årets forening i Region Midtjylland

118243415_1037632156654418_3697383581706940053_o

playAarhus-rapper blev lagt i håndjern ’uden grund’: - Politiet bør bære kropskameraer

20200929142912269_1000.jpg

Sundhedsministeriet holder pressemøde om vaccinationsindsats mod COVID-19