Marie har nu fået gejsten tilbage

Efter hård kamp mod kommunen er Marie Holm Laursen nu kommet ovenpå og er flyttet i egen lejlighed

04:06

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND har gennem flere år fulgt den nu 19-årige Marie Holm Laursen fra Aarhus. Hendes liv har budt på en del flere op- og nedture, end de fleste ønsker at opleve. Hun lider nemlig af medfødt knogleskørhed, og har haft over 500 brud på forskellige knogler.

Alligevel er hun ukuelig optimist, og forsøger at leve livet så godt som hun kan. Udover de mange brud og fysiske begrænsninger skulle hun også tilbage i efteråret 2014 kæmpe med samarbejdet med kommunen. Men nu er Marie Holm Laursen kommet ud på den anden side.

- Det er lang tid siden, jeg har brækket noget sidst, og for mig er lang tid to måneder. Det er mega stort, og jeg satser på, at det bliver et godt år, lyder det i dag fra hende.

- Det er sygt irriterende

Blevet mere selvstændig

Hun er begyndt at holde foredrag om sit liv, så især skoler og institutioner får besøg af hende med oplægget "Rullemaries Roadshow".

- Målet er at nedbryde barrierer. Jeg vil væk fra, at folk ikke ved, hvad de skal gøre, når de ser en handicappet, fortæller Marie Holm Laursen.

Under disse foredrag kan hun så afsløre, at hun nu er flyttet i egen lejlighed i centrum af Aarhus, har fået kørekort og bil og forsøger så vidt muligt at klare dagligdagens udfordringer selv.

- Det er vigtigt for mig at være selvstændig, og jeg er ved at overtage flere ting selv. Alle muligheder prøves af først, inden jeg beder om hjælp, forklarer Marie Holm Laursen.

Du kan se hele indslaget med Marie Holm Laursen øverst i artiklen.

Hun er en del af programmet Livet + det løse, som du kan se på vores hjemmeside lige her. Her følger vi også de to frisørelever Ditte Dahm Jensen og Sofie Winkler Kaldahl fra Tradium i Randers.