Mariagervej i Randers åbnes for trafik

Fra i morgen fredag kan trafikanterne igen køre på hele Mariagervej i Randers

Foto: Google Street View

Den tidlige og hårde vinterfrost har gjort, at Mariagervej ikke kan blive helt færdig i midten af december. Randers Kommune har derfor valgt at færdiggøre arbejdet, når frosten er væk til foråret.

Mariagervejs virksomheder og beboere samt trafikanter vil således igen kunne køre på hele den trafikerede vej. Samtidig vil bybusserne igen køre på de normale busruter på Mariagervej.

- Vi har valgt at åbne vejen for trafik af hensyn til de erhvervsdrivende på hele Mariagervej, beboerne i området og trafikanter i Randers i øvrigt. Alternativet vil være, at strækningen skal være spærret for trafik hele vinteren. Vi vurderer derfor, at den bedste løsning for alle er, at åbne Mariagervej midlertidigt, forklarer projektleder Thomas Stampe Langballe fra Miljø og Teknik i Randers Kommune.

På grund af frosten kan der ikke laves fortov og cykelsti i den vestlige side af vejen, hvor fortovet er blevet gravet op for at gøre plads til kabler. Fodgængere skal i stedet benytte fortovet i den østlige side.

Til foråret, når frosten er af jorden igen vil arbejdet blive genoptaget, og der vil i den forbindelse også blive lagt det sidste lag asfalt på den første etape af Mariagervej.

Vejarbejdet på Mariagervej har til formål at øge trafiksikkerheden for byens trafikanter, herunder cyklisterne. Anlægsarbejdet skulle oprindeligt have været færdigt i oktober 2010, men omfattende flytning af kabler har skabt problemer med overholdelse af den plan.