Marc Perera: Afgørende at domstolen tog stilling

Marc Perera Christensen (K) stoler på domstolens arbejde i Maria Sloth-sagen

Byrådsmedlem Maria Sloth (EL) blev i dag frikendt for anklager om at huse to flygtninge i september sidste år. Både hende og hende bofælle Anne Hegelund, der også var sigtet i sagen, blev frikendt.

Marc Perera Christensen, der er byrådsmedlem for Konservative i Aarhus, var manden bag anmeldelsen af Maria Sloth. Og på trods af, at det ikke førte til en dom, er han tilfreds med, at sagen blev prøvet. 

Læs også Byrådsmedlem frikendt for at huse flygtninge

- Jeg er tilfreds med retsbehandlingen af sagen om Maria Sloth og Anne Hegelund. For mig var det afgørende at få vores domstol til at forholde sig til sagen. Den var, i medier og de tiltaltes verden, italesat som et lovbrud. Det var mig der foretog anmeldelsen, men det var anklagemyndigheden, der vurderede, at der var grundlag for at rejse en sigtelse og en sag, siger Marc Perera Christensen i en pressemeddelelse. 

Læs også Maria Sloth: Vi er rigtig glade

I dommen bliver der lagt vægt på, at det ikke kan slås fast, at de to udlændinge havde opholdt sig ulovligt i landet.

Jeg har stor respekt for vores domstole. Jeg har selv været domsmand og oplever en grundighed og professionalisme som vi kan være tilfredse med. Jeg er derfor også sikker på at de, efter bedste evner og på det foreliggende grundlag, er nået frem til dagens afgørelse, siger Marc Perera Christensen.