Marathon i Aarhus: Sådan påvirkes trafikken

Søndag er der halvmarathon i Aarhus’ gader, og kombineret med Northside-festivalen vil det formentlig give trafikale udfordringer. Få overblikket her

Søndag er der Aarhus City Halvmarathon, og mere flere tusinde løbere i gaderne, er man nødt til at spærre store dele af midtbyen af. Foto: Arkiv

Mere end 12.000 løbere i Aarhus’ gader under Aarhus City Halvmarathon og mindst lige så mange på Northside kommer til at fylde i midtbyen. Fra kl. 10, hvor løbet går i gang, vil flere veje derfor være spærret, og trafikken vil uden tvivl blive påvirket.

Hele halvmarathon-ruten er af gode grunde lukket for trafik i tidsrummet fra kl. 10-14. På Aarhus Motions kort lige herunder kan du få overblikket over de spærrede veje og se, hvordan du kan krydse ruten.

- Der må forventes kødannelse i Aarhus midtby, hvorfor vi anbefaler enten at tage cyklen eller at tage hjemmefra i god tid. Hvis I har tid, så kom og vær med til at hjælpe de 12.000 løbere på vej, lyder det fra Aarhus Motion.

Nogle veje er spærrede i længere tid end selve løbet. Det drejer sig om Frederiks Allé fra Thomas Jensens Allé til og med Rådhuset, der har været lukket siden fredag kl. 10.00 og fortsat er det frem til mandag kl. 07.00.

Her kan du se, hvor du ikke kan køre under løbet fra kl. 10-14.  Foto: Aarhus Motion

I det grønne område er det muligt at køre ud også under marathon-løbet, imens man fra det røde område er fanget, indtil sidste løber er i mål.  Foto: Aarhus Motion

Rådhuspladsen er ligeledes spærret i dag fra kl. 06:00-14:00.

En lang række bybusser i Aarhus vil under løbet blive sat på pause.

- Næsten alle afgange for bybusserne er aflyst mellem kl. 9-12, fortæller Aarhus Motion.

Læs også Team Tvilling forener fællesskab og motion

I forbindelse med afviklingen af Aarhus City Halvmarathon har arrangøren lavet en telefonhotline, hvor alle kan ringe ind med spørgsmål til trafikken. Den er åbent i dag fra kl. 8-14 og har tlf. 25751110.

Søren Frichs Vej er også spærret i dag, men det skyldes festivalen Northside. 

Du kan løbende holde dig opdateret om trafikken i Aarhus her.