Mangler uddannelse

Brandmænd bør uddannes i udrykningskørsel

00:21

1 af 2

Når de østjyske brandmænd rykker ud på små og smalle veje for fuld udrykning, er der tusindvis af liter af vand med i lasten og et pres om at nå hurtigt frem.

Og udrykningskørsel kan være en farlig disciplin. I februar 2014 mistede en 44-årig deltidsbrandmand livet, da en brandbil væltede på vej til en gårdbrand i Koed. Ulykken skete i vådt, glat føre.

Se: Brandmand omkommet

De østjyske beredskabschefer efterlyser nu en obligatorisk uddannelse i udrykningskørsel for brandmænd.

Der er nemlig ingen formelle krav om, at brandmændene skal gennemgå et særskilt træningsforløb i forbindelse med udrykningskørsel. Så længe de har et stort kørekort, er det op til den enkelte kommune at afgøre, i hvilket omfang ekstra uddannelse er nødvendigt.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med samtlige beredskabschefer i Østjylland. Alle peger på, at der er brug for, at udrykningskørsel bliver en del af den obligatoriske uddannelse i form af teori og praktiske øvelser.

- Det har vi med røgdykning, og det har vi med kemikalieindsats - ja, med alle andre områder indenfor brandtjenesten - så det må også være en vigtig del af det, siger beredskabschef hos Aarhus Kommune, Lars Hviid, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beredskabscheferne bakkes op af brandmændene - se mere om sagen i aften kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.