Mangler 700 indsamlere

Har brug for flere hænder

Red Barnet har tidligere efterlyst indsamlere. Denne gang er det Dansk Flygtningehjælp, der mangler hænder.

Flere hundrede tusinde flygtninge i brændpunkter som Syrien, Libanon, Sydsudan og Afghanistan er helt afhængige af den hjælp de modtager fra Dansk Flygtningehjælp.

Hjælperganistationen er helt afhængig af den hjælp de får fra danskerne. Lige nu er der akut brug for flere hænder i Østjylland, der vil give en hånd med ved landsindsamlingen søndag d. 11. november.

- Landene omkring Syrien har taget spontant og generøst imod flygtningene. Helt almindelige libanesiske familier har gjort deres for at hjælpe - ved at åbne deres hjem for familier i akut nød. Men de kan ikke klare det alene, siger Dansk Flygtningehjælps internationale chef, Ann Mary Olsen.

Uddeler fødevarer

Dansk Flygtningehjælp uddeler blandt andet fødevarer og anden basal hjælp og sikrer flygtningene et sted at bo fx ved at renovere og ombygge offentlige bygninger. Men vinteren står for døren:

- I år er udfordringen at få vinterhjælp ud til de mange flygtninge og fordrevne inden kulden for alvor sætter ind. Næste år bliver det at følge med - når antallet af flygtninge stiger til op imod 750.000. Behovene er enorme, det er derfor vi håber, at endnu flere danskere har lyst til at give en hånd med d. 11. november, siger Ann Mary Olsen.

Der mangler ca. 700 indsamlere i Østjylland og østjyder, der har tre ledige timer d. 11. november kan melde sig på 3373 5111 eller flygtning.dk.