Mangfoldigheden hyldes

Lørdag er hyldes mangfoldigheden i Aarhus med parade og fest

I morgen, lørdag, er der Aarhus Pride i den centrale den af Smilets By med fest, konfetti og regnbuer.

Aarhus Pride er en hyldest til mangfoldigheden i Aarhus, og formålet er at bidrage til accept af og respekt for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

Det er fjerde gang, at Aarhus Pride finder sted. Festen begynder i Mølleparken klokken 11.00, og klokken 12.00 bevæger paraden sig hen til Officerspladsen ved Musikhuset, hvor der dagen igennem er underholdning, taler og fest.

Blandt dagens gæster er blandt andre Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, der er opstillet i Østjyllands Storkreds.

- Østjylland rummer enorm mangfoldighed, og det er så vanvittig vigtigt, at vi bliver ved med at synliggør friheden til forskellighed. Vi skal til enhver tid værne om retten til at bestemme over vores eget liv og holde fast i , at der er forskellige måder, at leve livet på. Så når Aarhus for fjerde år lægger gader til et fantastisk arrangement som Aarhus Pride, støtter jeg naturligvis op og deltager, siger Fatma Øktem i en pressemeddelelse.

Også forsvarsminister Nicolai Wammen (S) deltager i arrangementet.

- Jeg glæder mig til at gå med i Aarhus Pride Paraden i morgen, hvor jeg sammen med et regnbuefarvet Aarhus er klar til at hylde ligestilling og mangfoldighed, siger Nicolai Wammen.

Dagen afsluttes med et afterparty på spillestedet Train i Aarhus med blandt andet Royal Feet Factory og Cabarat Bohemia.