Mangel på øko-oksekød

Høje priser på mælk betyder mindre kød

Høje mælkepriser giver nu mangel på økologisk oksekød. Slagterforretninger, der får leveret kød fra Danish Crown, kan i øjeblikket ikke få alt det kød, de kan sælge til kunderne.

Slagtermester Claus Pedersen i Kvickly i Åbyhøj ved Aarhus fortæller til DR Østjylland, at han den seneste uge kun fik 20 procent af det økologiske oksekød, han havde bestilt.

Forklaringen fra Friland, Danish Crowns økologiske kødproducent, lyder på, at det især er de høje priser på mælk, der medfører, at landmændene sender færre køer til slagtning. Derfor mangler der kød.

Pressechef i Danish Crown, Jens Hansen siger, at en nylig kampagne for økologisk kød også har skabt en generelt større efterspørgsel.

- Vi prøver at fordele kødet mellem dem, der efterspørger det, så så mange som muligt kan tilbyde produkterne, siger han.

I et forsøg på at skaffe kød nok til kunderne har Danish Crown hævet prisen til landmændene for det økologiske oksekød med 50 øre per kilo.

Antallet af slagtninger falder hvert år i sommerperioden, men i år er faldet usædvanligt stort

Kilde: DR Østjylland