Mangel på menneskelighed

Forstander raser over danske familiesammenføringsregler

09:14

1 af 2

- Jeg bliver vred, og jeg bliver frustreret. Vi har bygget et samfund, der i dén grad går i for små sko. Det er så tåneglene sidder helt omme i hælen.

Så kontant lyder det fra Kim Qvist, forstander på Kalø Økologiske Landbrugsskole, da han i programmet Markante Meninger bliver bedt om at forholde sig til en østjysk udvisningssag.

I sagen, der blev omtalt på TV 2 | ØSTJYLLAND den 16. april, er en nybagt mor fra Viby blevet udvist af Danmark, fordi hendes mand har modtaget SU, mens han uddannede sig til ingeniør.

Dybt godnat

Sagen er langt fra enestående, mener hos Kim Qvist, der undrer sig over, at der slet ikke er plads til menneskelighed i de danske familiesammenføringsregler, som han kalder horrible.

- Almindelig solidaritet og almindelig humanitær tilgang til mennesker er bare ikke til stede. Vi bliver det her meget bevidste retssamfund, hvor reglerne skal holdes. Der er slet ingen tilgang af menneskelig karakter. Sådan noget gør det frustrerende at være borger i Danmark. Det er dybt, dybt godnat, siger han.

Misforstået velfærdssamfund

Kim Qvist understreger at han hylder princippet om, at alle er lige for loven.

- Men hvis vi bygger et retssamfund op, hvor vi laver så rigide regler, at der ikke er plads til at kigge på mennesket, så har vi misforstået vores mission om at skabe et velfærdssamfund, siger han.

I klippet herover kan du se hele indslaget med Kim Qvist og høre hvad hans meddebattør i programmet, fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, mener om sagen. Du kan også se det i Markante Meninger torsdag kl. 18.10, 21.20 og 23.25.