Mange vil giftes 11/11-11

Usædvanligt mange brudepar næste fredag

På fredag vil risene fyge på pladserne foran de østjyske rådhuse. Rekordmange par har nemlig valgt at sige ja til hinanden på en dato, som giver hele seks ettaller i vielsesringen.

Det gælder f.eks. i Aarhus, hvor chef for kommunens borgerservice, chef Lene Hartvig Danielsen, kalder de 38 par, som skal borgerligt vies på fredag, for et rekord højt antal.

- Vi har nået smertegrænsen. Noget af det højeste, vi har på en lørdag, er 25 vielser, så vi har været nødt til at udvide åbningstiden for at få plads til dem, der gerne vil vies på den magiske dato, siger Lene Hartvig Danielsen - og understreger, at det også er ved at være sidste udkald, da den 12 dcember næste år ellers er sidste chance for at få særlige tal i vielsesringen i lang tid.

Særligt tilbud i Ebeltoft
En rundrigning foretaget af DR Østjylland viser, at det ikke kun er i Aarhus, at risene vil fyge på rådhuspladsen fredag.

I Randers vil 13 par ifølge vielsesadministrator Ingelise Krebs sige ja til hinanden på fredag - og i Syddjurs Kommune er 20 par på nuværende tidspunkt skrevet på listen over østjyder som skifter civil status. Men giftefoged Kit Kølner havde håbet på lidt mere.

På det gamle rådhus er der nemlig sat tid af til 30 vielser den 111111 - og da Kit Kølner gerne vil have 'fuldt hus', er hun nu klar med et noget usædvanligt tilbud.

- Hvis der er nogle, der er interesseret og ikke er bosat her i kommunen, så kan de kontakte os. Så laver vi prøvelsesattesten og gør det muligt at springe et led over i sagsbehandlingen, så de med ekstrem kort varsel kan blive viet om syv dage på rådhuset i Ebeltoft, siger Kit Kølner.

Kilde: DR Østjylland