- For mange unge i politik

For mange unge akademikere på Christiansborg betyder en kedeligere politik, lyder det fra to tidligere folketingsmedlemmer

01:37

1 af 2

Der er for mange unge akademikere i politik, lyder det sammenstemmende fra fra to tidligere folketingspolitikere.

Det er Anne-Marie Meldgaard, der tidligere var folketingsmedlem for Socialdemokraterne og Jørgen Winther, der var folketingsmedlem for Venstre, der langer ud efter de mange unge akademikere:

- Mange af dem, der kommer ind, kan deres partiprogram, og de har været VU'ere eller DSU'ere eller et eller andet, og så går de bare videre dér. Da jeg blev politiker, var det udelukkende, fordi jeg havde en sag, siger Jørgen Winther.

Anne-Marie Meldgaard supplerer:

- Det er ved at være et akademikervælde, og jeg er lige ved at sige, at de er næsten ikke engang tørre bag ørerne, mange af de nye folketingsmedlemmer.

Problemet er, at de ikke har nogen praktisk erfaring, lyder det:

- Jeg siger ikke, de ikke er dygtige - bevars. Jeg siger bare, at de har ikke prøvet det virkelige liv, siger Anne-Marie Meldgaard.

Det betyder ifølge de to tidligere folketingsmedlemmer, at partierne bliver topstyrede, og at politik ganske enkelt bliver kedeligere:

- Det er ikke sådan som med os andre, der er gået mod strømmen og har stemt i mod vores partier en gang i mellem. Det tror jeg ikke sker mere, siger Anne Marie-Meldgaard.

Se hele interviewet med Anne-Marie Meldgaard og Jørgen Winther i videoen øverst på siden.