Mange skifter torsk ud med skaldyr

En af Aarhus' største fiskehandlere melder om stor skaldyrsinteresse til nytårsaften

Den klassiske nytårstorsk med sennepssovs er dalet i popularitet - og i stedet har andre er havets væsner vundet frem.

Det er i hvert fald trenden hos en af Aarhus' største fiskehandlere, Havnens Fiskehus.

- Man kan sige, at der er en klar tendens til, at det går den vej. Folk vælger luksusprodukter som hummer, kingcrab og østers, fordi folk giver den hele armen til nytår, siger medejer af Havnens Fiskehus, Anders Højgaard Andreasen, til tv2oj.dk.

link

Hos Havnens Fiskehus er der hentet ekstra frisk skaldyr ind, og man håber at sælge omkring et halvt ton levende hummer, 200 kilo jomfruhummer og omkring 100 kilo kingcrab-ben.

- Vores oplevelse er, at i takt med at restauranter, madprogrammer og magasiner tit er ude med opskrifter på de produkter, så er det på mode at lave nogle lækre retter med de her delikate produkter, siger Anders Højgaard Andreasen.

Derfor er salget af skaldyr også markant højere i disse dage, end det er i resten af året.

Ved naboerne P. Clausens Fiskehandel beretter man om, at der stadig sælges meget torsk - selv om der også sælges omkring ti gange mere skaldyr i nytårsdagene, end man ellers gør.

- Vi sælger stadig meget torsk, det er oplevelsen. Der ryger også meget skaldyr og eksotisk fisk over disken, men der er stadig mange, der kan lide deres nytårstorsk, siger direktør Anders Clausen til tv2oj.dk.