Mange frivillige til hospicer

Der er ligefrem venteliste på at hjælpe syge

Mange vil være frivillige på østjyske hospices. Det fortæller DR Østjylland.

På flere hospicer er der ligefrem venteliste på at komme til at give meget syge medborgere end god sidste tid. 

Og det er da også en gave at få mulighed for at være frivillig, fortæller Helle Hallberg, som i fem år har været frivillig på Hospice Djursland.

- Det giver mig nogle intense oplevelser at være sammen med nogle spændende mennesker. Også selvom det er mennesker, som er ramt af sygdom i en grad, at de har en begrænset levetid, forklarer hun.

I alt 72 frivillige hjælper til på Hospice Djursland i Rønde.

- Vi har lavet en venteliste, fordi vi har fået flere henvendelser fra frivillige, end vi har brug for, fortæller frivillige koordinator Knud J. Hansen.

At det har været nødvendigt at lave en venteliste, overrasker ham ikke.

- Nej, det gør det ikke, for hospice er et meget attraktivt sted for frivillige at være. Her føler de virkelig, at de kan gøre en kæmpe forskel både for de syge og for de pårørende, siger han.

Tendensen er den samme på Hospice Søholm i Viby ved Aarhus.

Der er over tyve frivillige og 10 på venteliste.

Frivillige i alle aldre
- Der er mange i alle aldre - fra tyverne og op til 80 år - der ønsker at være frivillige, fortæller hospicechef Anne Marie Mathiesen:

Regeringen har som mål at halvdelen af landets befolkning skal arbejde frivilligt i 2020, og hvis det mål skal nås, har frivillig på Hospice Djursland, Helle Hallberg, et par forslag.

- Man skal gøre noget for, at de frivillige føler sig anerkendte og velkomne og at man dermed ikke skal kæmpe for at få lov til at have en plads men har en naturlig plads, siger hun.