Mange bruger fixerum

Fixerum er en stor succes, mener Kirkens Korshær

02:32

1 af 2

Den 1. november sidste år åbnede det første kommunale fixserum i Aarhus Kommune.

Den gang skabte det stor debat på tværs af byrådet, hvor holdningen til det var splittede.

Nu har fixerummet på Nørre Allé i det centrale Aarhus eksisteret i lidt mere end seks måneder. Og spørger man Kirkens Korshær, der står for det sammen med Aarhus Kommune, så er det en stor succes.

- I alt har vi indskrevet 150 brugere her, hvor vi havde regnet med 75, siger Morten Aagaard, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Fikserummet ligger i kælderen under Kirkens Korshærs varmestue, og sammenligner man de to steder, så er der langt roligere på den nederste etage.

- Hvis man sammenligner med ovenpå, hvor man typisk har fem til ti registreringer om ugen i varmestuen, så kan man bare sige, at det her er et helt anderledes roligt miljø end varmestuen, siger Morten Aagaard.

Se: Video: Rundtur i fixerum

Fixerummet gør, at misbrugerne ikke behøves at sidde i baggårde eller andre offentlige steder, når de skal have deres stof.

- Det har vist sig at være det, som vi havde håbet på. Nemlig et sted hvor mennesker kan få lov at komme i stedet for at sidde i baggårde og trappeopgange og alle mulige andre steder for at indtage deres stoffer, siger Morten Aagaard.

Og personalet i fixerummet har to gange reddet misbrugere fra at dø.

Se: Debat: Skal man støtte fixerum

Den ene gang faldt en misbruger om med blå læber formentlig på grund af en overdosis, men her fik personalet reddet personens liv.

Og var det sket i en baggård?

- Så var man død, konstaterer Morten Aagaard.

Personalet har også fået syv stofmisbrugere sendt i behandling for deres misbrug.

Til efteråret skal byrådet i Aarhus tage stilling til, om der også i fremtiden skal bevilliges penge til fixerummet.

Du kan se mere om fixerummet i indslaget over artiklen.