Mange brande i belastede kvarterer

Stadig flere brande i socialt belastede kvarterer. 350 flere udrykninger end sidste år, regner brandvæsenet med.

Mange af de brande, som Århus Brandvæsen kører ud for at slukke, sker i socialt belastede kvarterer. Derfor har det kommunale brandvæsen gennem de seneste år har fået stadig flere opgaver, skriver Århus Stiftstidende.

På baggrund af de 850 udrykninger, som allerede har i år været indtil 1. juni, beregner brandvæsenet for hele 2003 antallet af udrykninger til cirka 1700 udrykninger - 350 flere end i fjor. Det svarer til fem udrykninger om dagen.

Årsagerne til de øgede arbejdsopgaver er mange: Befolkningstilvækst og øget trafik for eksempel. En væsentlig faktor er også Århus' status som dansk storby - med de fordele og problemer, det medfører. I boligkvarterer med sociale problemer - typisk i randområder til Århus - er der jævnligt påsatte brande i containere og opgange.

- Vi kan også konstatere, at der hos enlige borgere uden socialt sikkerhedsnet andre steder i Århus er en del brande. Andre brande opstår hos folk med misbrugs-problemer, der ryger i sengen eller glemmer gryder på komfuret. Samtidig oplever vi velfungerede studerende omgås ild med lemfældighed, når de kommer hjem efter en fest, siger leder af udrykningsafdelingen hos Århus Brandvæsen, Jacob Andersen.