Mandler kaldes tilbage: Mælkefri chokolade indeholder mælk

Den østjyske virksomhed Scan Choco tilbagekalder et parti overtrukne mandler

Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Normalt kan man stole på varedeklarationen, men hvis man har købt sig en pose med økologiske, overtrukne mandler, skal man lige kigge sig en ekstra gang for.

Nogle poser har nemlig vist sig at indeholde mandler med mælkechokolade i stedet for mørk chokolade, og det er problematisk for særligt mælkeallergirkere. 

Læs også Advarsel: Kød kaldes tilbage - risiko for fordærv

Opdagelsen af fejlmærkningen får nu slik- og chokoladeproducenter Scan Choco i Søften til i samarbejde med Fødevarestyrelsen at tilbagekalde et parti mandler.

Det drejer sig om Easter Øko-mandler med mørk chokolade og kokos, som i stedet har vist sig at indeholde mandler med mælkechokolade. 

- Personer med allergi overfor mælk risikerer at blive syge, hvis de spiser produktet, lyder det i tilbagekaldelsen fra Fødevarestyrelsen. 

Læs også Rema tilbagekalder igen smoothies på grund af mug

Det er ikke alle virksomhedens mandler, der bliver solgt i udvalgte Coop- og Irma-butikker landet over, men udelukkende det parti, som har "bedst før"-dato den 7. december 2017.

Hvis man har købt de omtalte mandler, skal de enten kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor de er købt. 

Virksomheden Scan Choko har eksisteret i 40 år og er blandt andet kendt for sine Sismofyt-bolcher og sit udvalg af bland-selv slik, der bliver solgt hos diverse supermarkeder og kiosker i hele Danmark. 

Disse mandler tilbagekaldes

Easter Øko-mandler med mørk chokolade og kokos
Nettovægt: 110 g 
Bedst før dato: 07/12/2017
EAN: 5 701167219636

Kilde: Fødevarestyrelsen.