Malmros gæster aarhusiansk litteraturfestival

Litteraturelskere og forfatterspirer bør søge mod Litteraturens Dag på Godsbanen i Aarhus, der handler om litteraturscenen i Aarhus lige nu

Den kendte filminstruktør Nils Malmros på Aarhus bevæger sig ud af filmens verden og over i litteraturens verden lørdag. Her gæster han nemlig Litteraturens Dag på Godsbanen lørdag.

Her vil han blandt andet tale med Jakob Holm fra litteraturmagasinet SKRIVER og forfatter Rikke Hansen. Og litteraturelskere kan få et indblik i, hvad der giver instruktøren inspiration.

- Det er altid spændende at høre, hvad folk læser og få gode anbefalinger fra dem, og høre hvilket forhold de har til litteratur og hvad bøger betyder for dem, fortæller Jette Sunesen, der er leder af Litteraturcenter Aarhus.

Litteraturens dag er en lokal festival, der tager temperaturen på den aarhusianske litteraturscene.

- Der er et stort program. Der viser noget af det, litteraturen i aarhus er lige nu. Det er både lokale forfattere. Specialestuderende kommer og laver speed oplæg om litteratur, siger Jette Sunesen.

Og så er det et sted, der er godt at komme, hvis man selv går med forfatterdrømme.

- Det er et godt sted for netværksmøder med dem, der arbejder med litteratur. Her præsenterer foreningerne, hvad de laver, siger Jette Sunesen, der fortæller at også små forlag er til stede ved Litteraturens Dag. 

Litteraturens Dag er en årlig begivenhed, der arrangeres af Aarhus Litteraturcenter for at sætte fokus på, hvad Aarhus kan på litteraturfronten. I år er Litteraturens Dag slået sammen med Antikvarisk Bogfest for første gange. Arrangementet er et samarbejde mellem Aarhus Litteraturcenter og Provinsantikvarboghandlerforeningen (PAF).

Litteraturens Dag afholdes lørdag og søndag kl. 10-16.