Målet er medaljer

13-årig østjyde skal til VM i taekwondo

03:59

1 af 2

Lærke Kamp Pedersen fra Skanderborg er ikke helt ligesom hendes jævnaldrende kammerater.

Hun er 13 år, skoleelev, og så er hun allerede en garvet taekwondo-kæmper. Allerede nu er hun så dygtig, at den danske landstræner har fået øjnene op for hendes talent.

Derfor skal Lærke Kamp Pedersen snart pakke kufferten og flyve til Mexico for at deltage i verdensmesterskabet i taekwondo sammen med resten af landsholdet.

Mesterskabet er det største, hun nogensinde har deltaget i, men det betyder ikke, at forventningerne er mindre af den grund.

Vil du være den bedste?

- Det vil alle selvfølgelig gerne. Det kunne da være fedt at komme hjem fra Mexico med en medalje om halsen. Det skal jeg ikke udelukke. Det drømmer jeg om. Det kunne være mega fedt!, siger Lærke Kamp Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Frygten for at blive overhalet

Lærke Kamp Pedersen bruger hver uge mange timer i Skanderborg Taekwondo Klub for at træne sig op til mesterskabet.

Til VM skal hun deltage i den såkaldt tekniske disciplin, hvor det ikke handler om at kæmpe mod en modstander, men derimod om at beherske den ældgamle sportsgrens teknikker.

Det kan kun ske, hvis man er udstyret med den tilstrækkelige portion motivation og vilje, har Lærke Kamp Pedersen lært. Det betyder også nogle gange, at hun ikke altid er ligeså meget i skolen som hendes klassekammerater.

Men sådan er det, hvis man drømmer om at blive nummer et:

- Der er andre, der også er gode, så hvis man ikke bliver ved med at træne, så bliver man overhalet af andre, siger hun.

Mød Lærke Kamp Pedersen og hør om hendes ambitioner i tv-indslaget øverst på siden.