Maja Alm verdensmester på sprintdistance

Orienteringsløberen Maja Alm genvinder sit verdensmesterskab på sprintdistancen i den svenske by Strömstad

Den aarhusianske orienteringsløber Maja Alm kan fortsat kalde sig verdensmester på sprintdistancen.

Lørdag genvandt hun titlen ved VM i den svenske by Strömstad. Det skete endda på suveræn vis.

På de 3,6 kilometer var Maja Alm hele 25 sekunder hurtigere end sin nærmeste konkurrent, europamesteren Judith Wyder fra Schweiz, mens bronzen gik til hviderusseren Anastasia Denisova, der var mere end 40 sekunder langsommere end Alm. 

Læs også Politiet efterforsker lureskandale mod Alm og landsholdet

- Jeg er virkelig, virkelig glad, for det har været et hårdt år med meget pres. Det gjaldt om at tage sikre vejvalg og ingen chancer, selv om vejvalget ikke er hurtigst.

- Fysisk var jeg 100 procent i orden og havde endda et gear mere end sidste år, siger Maja Alm i en pressemeddelelse fra Dansk Orienterings-Forbund. 

03:51

Maja Alm vandt prisen som årets østjyske sportsnavn 2015. 

Luk video

Alm tog ikke altid de hurtigste vejvalg, men holdt til gengæld et knusende højt tempo hele vejen igennem banen og satte de øvrige sprintspecialister til vægs med sin overlegne fysiske form, skriver Dansk Orienterings-Forbund.

Det er Maja Alms fjerde VM-guld i karrieren efter de tre verdensmesterskaber i Skotland i fjor. Samlet er hun nu oppe på otte VM-medaljer. 

Læs også Maja Alm sprinter sig til EM-medalje

- Jeg er tæt på at sige, at det var som forventet. Majas fysiske niveau er absurd højt, og vi vidste, at tempomæssigt kan ingen følge med hende. Så planen var at undgå dumme fejl og lave sikre vejvalg, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Et andet dansk islæt Cecilie Klysner, der vandt sit kvalifikationsheat lørdag formiddag, sluttede på en 18.-plads.