Mænd stjal slik, chokolade og spiritus for mange tusind kr.

I alt 38 butikstyverier er to mænd fra det vestlige Aarhus sigtet for

Foto: Colourbox - genrefoto

Gennem en længere periode har Østjyllands Politi haft flere personer med bopæl i Brabrand i det vestlige Aarhus på radaren mistænkt for butikstyverier over hele landet. Tirsdag slog politiet så til mod to adresser.

- Vi har set et mønster, og derfor ransagede vi de to lejligheder i går. Det ene sted fandt vi stjålet slik, chokolade og spiritus, der kan kobles til flere tyverier, siger politikommissær hos lokalpolitiet i Aarhus Vest, Klaus Møller, til tv2oj.dk.

Læs også Der bliver stjålet færre nummerplader

I forbindelse med ransagningerne blev to mænd på 27 og 42 år anholdt, men lokalpolitiet forventer, at der kommer flere anholdelser.

- Nu satser vi på, at dommeren vurderer, at de to skal varetægtsfængsles, men vi har flere mistænkte. Der er begået tyverier over hele landet for flere tusind kroner, fortæller Klaus Møller.

Læs også Kirkegård i Randers ramt af tyverier

Derfor mener han altså også, at det er en større tyvebande, der står bag. Under hvert tyveri er der stjålet for større beløb fra 1000 til 86.000 kroner.

- Det er ofte let omsættelige varer, der har været målet. De er gået efter ting som cigaretter og spiritus, siger politikommissæren.

I første omgang er det 38 tyverier, de to mænd er sigtet for, men Klaus Møller afviser ikke muligheden for, at flere forhold dukker op.