Madpakkekontrakt ender hos minister

Århusiansk folketingsmedlem vil have en forklaring på kommunens seks sider lange madpakkekontrakt.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne fredag fortælle, at der er gået bureaukrati i den nye madordning i Århus Kommunes børneinstitutioner. Forældre, som afviser den mad, der serveres i institutionerne og gerne selv vil smøre madpakker til deres børn, kan godt få lov til. Såfremt de underskriver seks siders kontrakt med kommunen.

Men det mener socialdemokraternes århusianske folketingsmedlem og medlem af socialudvalget, René Skau Björnsson, er helt ude i hampen. Han vil nu kraæve en redegørelse fra indenrigs- og socialminister Karen Ellemann.

- Det er jo fuldstændig absurd og umyndiggørende at forældre nu skal lave varedeklarationer, hvis de selv vil smøre madpakken til deres børn. Jeg har derfor nu bedt ministeren redegøre for, om det virkelig kan være rigtigt. Sjældent har jeg oplevet så tåbeligt et forslag." siger René Skau Björnsson.

I kontrakten står blandt ander, at forældrene skal beregne hvor meget næring, der er i madpakken, som de sender med deres barn, ligesom de skal føre et såkaldt ernæringsregnskab.