"Madaffald på prøve": Voldum bliver forsøgsby

Favrskov Kommune vil gøre en ekstra indsats for at genanvende de værdifulde ressourcer, der er i affaldet, og Voldum er blevet udpeget til forsøgsby - projektet hedder "madaffald på prøve"

Borgerne i Voldum er blevet udpeget til at blive en del af projektet "madaffald på prøve", og derfor skal de fra april til oktober 2016 tænke sig rigtig godt om, når de smider kyllingeben, agurker, kartoffelskræller og andre madrester i skraldespanden.

I den periode får de en ny affaldsbehold til at sortere madrester fra husholdningen og måske ender det med en permanent ordning, når indsamlingsperioden slutter i oktober 2016.

Horsens indfører affaldssortering

Regeringen har en målsætning om, at vi i 2020 skal genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet. I Favrskov er borgerne i forvejen gode til at sortere affald, og med indsamlingen af papir og emballager af glas, metal og plast er indbyggerne oppe på 33 procent. For at nå op på 50 procent er det dog nødvendigt at sortere endnu mere affald fra husholdningen, og her er det oplagt at pege på madaffald, lyder det i en pressemeddelelse.

Livsstilseksperten Christine Feldthaus kommer en tur til Voldum-Hallen den 26. januar, hvor hun vil fortælle om danskernes forhold til madspild - klik her for at se hendes video.