Macena sparker millionbeløb til Horsens

AC Horsens vandt 3-0 ude over Sønderjyske. Sejren kan give en million kroner ekstra i tv-penge

Foto: badenfoto.dk

AC Horsens vandt 3-0 ude over Sønderjyske, og det kan give en million kroner ekstra i tv-penge, end hvis holdet havde tabt kampen.

Ikke nok med at AC Horsens' 3-0-sejr ude over Sønderjyske giver en øget afstand til nedrykningskampen - sejren giver også en økonomisk indsprøjtning. Det er nemlig efter denne spillerunde, at halvdelen af tv-honoraret udbetales til klubberne; beløbets størrelse afhænger af holdenes placering i ligaen.

Det så ud til at sidde i baghovedet på spillerne, for kampens første halvleg var umådeligt disciplineret og forsigtigt spillet. En enkelt gang glippede det for Sønderjyske, da Gilberto Macena hårdt presset af to modspillere bragte sit hold i front efter 18 minutter.

Bortset fra den enlige svale var begge hold hurtige til at forsvare sig, når modstanderen angreb, og det forsigtige spil gav ikke mange målchancer.

Mere aggressiv affære

Anden halvleg blev straks en mere aggressiv affære, først med en udvisning til Sønderjyskes Olafur Skulason for usportslig optræden og herefter flere grove frispark begået af begge hold.

Desuden satsede Sønderjyske mere offensivt, hvilket åbnede op for dets forsvar. Det udnyttede Issey Nakajima-Farran, da han alene med Sønderjyskes keeper Nathan Coe sparkede bolden i mål.

Herefter faldt Sønderjyske sammen, og Gilberto Macena kunne efter 83 minutter ubesværet score sit andet mål, da et ellers tilforladeligt skud smuttede under Coe og fik hjemmeholdets publikum til at udvandre.

Det er ikke offentliggjort præcist, hvor meget de tre point kan gøres op i honoraret, men ifølge Berlingske Tidende får AC Horsens en million kroner ekstra, end hvis holdet havde tabt kampen.