- Må vi låne din medarbejder?

Kampagne skal tiltrække flere brandmænd

Foto: Colourbox

I flere østjyske kommuner oplever de lokale brandværn en stigende mangel på deltidsbrandmænd.

Blandt andet på Djursland kæmper brandstationerne med at have nok brandmænd til at løse opgaverne.

Også i Skanderborg Kommune har man fokus på problemet. Her har Brand og Redning nu valgt at lancere en video-kampagne, som ikke bare retter sig mod den enkelte brandmand.

Kampagnen vil forsøge at oplyse virksomhederne om, at det kan være en fordel af at have en medarbejder, der samtidig er deltidsbrandmand.

- Det er jo i sidste ende dem (virksomhederne, red.), der skal være villige til at give medarbejderen fri nogle timer i arbejdstiden. Vi er tilfredse, hvis vi kan få to-tre nye folk på hver af vores brandstationer, siger beredskabschef Bjarne Vinther.

Deltidsbrandmændene skal i perioder stå til rådighed døgnet rundt - også i arbejdstiden - og derfor håber brandvæsnet på, at information til virksomhederne kan gøre, at både de potentielle deltidsbrandmænd og deres arbejdspladser kan se mulighederne i arbejdet:

- Vi oplever en del uvidenhed omkring det at stå til rådighed i arbejdstiden. Med kampagnen vil vi gøre det tydeligt, at det ikke behøver at være en byrde for virksomhederne at have brandmænd ansat. Det er ikke sådan, at folk skal rende i tide og utide fra arbejdspladsen, siger Bjarne Vinther.

En deltidsbrandmand er ifølge Brand og Redning højest væk i 35-40 timer om året.

Se brandvæsnets nye kampagnevideo til virksomhederne nedenfor: