Må stadig fixe udenfor

Misbrugere mangler stadig ordnede forhold

København har et, og Odense har også et. Men i Aarhus må stofmisbrugerne stå udenfor med bukserne nede om anklerne og fixe sig i lysken. 

- For os, der til dagligt har med misbrugerne at gøre, er det en akut sag, som vi selvfølgelig så opfyldt hurtigst muligt, fortæller leder af Værestedet i Jægergårdsgade, Ove Abildgaard, til avisen Hus Forbi. 

Selvom regeringen og Enhedslisten lavede en aftale sidste år om at gøre det lovligt for landets kommuner at indrette stofindtagelsesrum, er det ikke sket i Aarhus. 

- Det er ærgerligt, at vi endnu ikke har fået et rum. Det er ikke værdige forhold, misbrugerne i Aarhus har i dag, siger Ove Abildgaard til avisen. 

Thomas Medom (SF), der er rådmand for Sundhed og Omsorg, erkender, at arbejdet med at etablere et stofindtagelsesrum har trukket ud:

- Jeg havdet da håbet på, at vi var lidt længere fremme i forløbet, men jeg ser det også som udtryk for, at arbejdet omkring sundhedsrummet er blevet lavet grundigt. Når man arbejder med at finde de mest optimale løsninger, kan det nogle gange trække ud, siger Thomas Medom. 

Sundhedsrummet forventes at stå klar medio 2013, og vil koste mellem syv og 11 millioner kroner at indrette.