Må ikke jage i Danmark

Falkonerer vil have ændret loven

07:27

1 af 2

Det er 1. oktober, og det betyder, at jagtsæsonen på en lang række af Danmarks vilde dyr er begyndt. Men det er ikke alle jægere, der er lige begejstrede. Nogle er nemlig forviste til udlandet, hvis de vil dyrke deres hobby.

Falkejagt er eksempelvis ikke tilladt i Danmark, men danske falkonerer må gerne tage deres rovfugle med til Skotland eller Tyskland, hvor falkejagt er tilladt.

Det skal der laves om på, mener formanden for Dansk Falkejagt Klub, René Rask Bruun, der tirsdag er gæst i Go' Aften Østjylland.

- Det skal være tilladt at jage med hjemmehørende danske fugle, fordi det simpelthen er den mest bæredygtige og fornuftige form for jagt, der findes, siger han.

Imod arrangeret dyrekamp

Den holdning deler Bjarne Clausen, der er dyrelæge og medlem af Dyrenes Beskyttelse, ikke. Ifølge ham findes der en lang række argumenter for, hvorfor falkejagt aldrig skal tillades i Danmark.

- Der er mange begrundelser for at være imod falkejagt. I dyrenes beskyttelse er vi principielt imod arrangerede dyrekampe. En mand mod en tyr, eller en mand, der sætter en fugl af sted mod en anden fugl, siger han.

Jagten er naturlig

Men der er ikke tale om arrangeret dyrekamp, når falkonerer bruger rovfugle til jagt. Tvært imod, siger René Rask Bruun.

- Vores falke jager fuldstændig som vilde falke. Når jeg går på jagt, slipper jeg min fugl, og den flyver op i 100 meters højde og kredser rundt. Og så gør den det, den er skabt til. Det er ikke arrangeret dyrekamp, siger han.

I Go' Aften Østjylland kan du se hele diskussionen i et program, der udelukkende handler om jagt. Det er tirsdag klokken 18.20 og 21.25.