Lunken Dicte-modtagelse

Manuskriptet er ikke specielt god, mener anmeldere

Lars Ranthe og Iben Hjejle spiller glimrende, men manuskriptet er dårligt, mener Ekstra Bladets anmelder. Foto: Per Arnesen / TV 2

Avisernes anmeldelser er på det jævne, efter at TV 2 i aftes skød sæson 2 af tv-serien Dicte i gang.

Modsat den første sæson er det ikke længere forfatteren Elsebeth Egholm, der leverer historien om den rapkæftede aarhusianske kriminalreporter spillet af Iben Hjejle.

Hovedforfatterne Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén bygger i stedet selvstændigt videre på Egholms figurer .

Ifølge Århus Stiftstidendes anmelder, Peter Nærskov, er krimidelen i manuskripterne til de første fire afsnit af den nye sæson ikke længere så stærke som tidligere. Omvendt er serien bedre, når det handler om det, der foregår på privatfronten hos hovedpersonen.

- Så for den del af Dicte-fanskaren, der ikke er til kriminaltekniske finesser og kompliceret efterforskningsarbejde, men foretrækker venindesnak, parforholds-trakasserier og mor-datter-konflikter, er der lagt i ovnen til nogle gode onsdagsstunder i sofahjørnet, mener Peter Nørskov, der giver de første afsnit tre ud af seks mulige stjerner.

Se: Dicte er AGF-fan

Heller ikke Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch er henrykt, efter at Dicte i aftes indtog den bedste sendetid på TV 2.

Han hæfter sig ligesom sin kollega på Århus Stiftstidende ved, at selve krimihistorien er ikke specielt god.

- Det er som sådan ikke specielt dårligt. Det er bare heller ikke specielt godt. Og så er det da påfaldende, at stort set alle snakker københavnsk, når man nu gør så meget ud af at bruge Aarhus som kulisse. En detalje måske, men det er som regel summen af dem, der udgør hele forskellen, mener Henrik Queitsch, der giver Dicte tre ud af seks mulige stjerner.