Lun på ny jernbane

Et bredt flertal i Folketinget er lune på en direkte forbindelse mellem Silkeborg og Århus over Galten. Borgmester jubler.

I dag tager det cirka 50 minutter at køre i tog mellem Silkeborg og Århus. Det skyldes, at turen går sydligt over Skanderborg, og altså ikke i en lige linje mellem de to østjyske storbyer. Men det pønser et flertal i Folketinget nu på at lave om på. Idéen er, at der skal anlægges en helt ny jernbane over Galten. Det vil skære tyve minutter af rejsetiden.

Det er SF, som har fremsat forslaget, der vækker begejstring hos Silkeborgs borgmester. Han mener, at en ny jernbane vil være et godt supplement til den kommende motorvej.

- Der er jo mange, som pendler frem og tilbage. Jeg tror, der er 2500 som pendler ud fra Silkeborg, så cirka 2000 som pendler den anden vej, for dem bliver det en fordel. Samtidigt kan vi få flyttet flere over i den kollektive trafik. Glimrende løsning, siger Jens Erik Sørensen (K), som er borgmester i Silkeborg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis banen ellers bliver til noget, løber prisen op i et ukendt milliardbeløb og vil tidligst kunne være klar til brug i 2020.