Lun mandag med risiko for byger

Danmark var ramt af torden natten mellem søndag og mandag, men Østjylland gik i store træk fri. Nye byger er dog på vej mandag.

01:00

VIDEO: Se vejrudsigten for Østjylland mandag den 3. juni og femdøgnsprognosen. Foto: Josephine Jensen - privatfoto. Video: TV2 ØSTJYLLAND

Søndag blev årets første officielle sommerdag i Danmark, da der blev målt temperaturer over 25 grader og mandag morgen vil det da også fra morgenstunden være lunt.

- Vi vil starte dagen lunt med temperaturer op mod 16-17 grader. Der er dog risiko for, at der kan være nogle regnbyger i luften i det østjyske allerede fra morgenstunden, siger Anders Brandt, der er vejrvært på TV 2. 

Risikoen for regn fortsætter resten af dagen. 

Læs også Årets første sommerdag bliver i nat efterfulgt af tordenbyger

- I eftermiddagstimerne er der en tendens til, at der er skyer, der skal af med lidt regn og de byger kan godt strejfe Djursland, fortæller vejrværten. 

Ellers drejer vinden mandag eftermiddag i nordvest, hvilket kan få temperaturerne til at falde. 

- Det betyder en eftermiddag med mest skyet vejr, risiko for regn og temperaturer på 18-19 grader, siger Anders Brandt. 

Der er høje temperaturer på prognosen, når man kigger et par dage frem.

Lummer valgdag

De høje temperaturer søndag vender dog tilbage senere på ugen. Søndag nåede termometrene i Østjylland nemlig op på 22,9 grader i Silkeborg og på over 20 grader flere andre steder.

Allerede tirsdag skulle vi komme op over 21 grader, men der går en dag mere, før sommertemperaturerne vender tilbage. 

- Der venter en varm og lummer grundlovsdag med op til 24-25 grader. Torsdag bliver endnu lunere med 25 grader, fortæller vejrvært Anders Brandt.