Lukket skole skal måske have nyt liv

Randers Kommune vil undersøge om Gjerlev-Enslev Skole kan bruges til at huse en sprogskole

Randers Kommune har gennem flere måneder forsøgt at sælge den bygning, som indtil i sommer var hjemsted for Gjerlev-Enslev Skole.

Skolen blev nedlagt i forbindelse med en strukturreform på skoleområdet, og planen var, at forældre, der gerne vil oprette en friskole, havde mulighed for at købe den.

Kommunen og forældrene er aldrig nået til enighed, så derfor valgte et flertal i byrådet i Randers mandag aften at gå videre med nye planer.

Forældre må måske droppe friskoleplaner

Forvaltningen er kommet med et forslag om, at Gjerlev Enslev Skole eksempelvis kan bruges til at huse en sprogskole.

På den måde undgår Randers Kommune at betale en udgift på omkring en million kroner for nedrivning af skolen. Til gengæld vil der være en del udgifter forbundet med at omdanne skolens oprindelige lokaler, så de er egnet til sprogskole.

Et flertal i byrådet i Randers Kommune besluttede, at idéen om en sprogskole skal undersøges nærmere, inden at økonomiudvalget skal tage stilling til forslaget.

Også den nu lukkede Vorup Skole var på dagsordenen til byrådet. Her arbejder kommunen videre med tre forskellige forslag til, hvordan kvadratmetrene kan anvendes i fremtiden.

- Scenarierne indeholder forskellige kombinationer af nye måder at anvende arealerne på. Der gives således bud på en blanding af forskellige former for boligtyper, anden udnyttelse af selve skolebygningerne, kultur, idræt og bypark, skriver Randers Kommune på sin hjemmeside.