Lukker klasse for ordblinde

Forældre frygter, at elever vil mistrives

04:21

1 af 2

På Balleskolen i Silkeborg ligger kommunens eneste specialklasse for læsesvage elever. En stor del af eleverne er ordblinde og har brug for ekstra støtte i undervisningen.

Snart er klassen et afsluttet kapitel. Silkeborg Kommune har valgt at lukke specialklassen fra det kommende skoleår.

Det kommer blandt andet til at gå ud over Lucas Bech Nielsen, som er en af de elever, der går i specialklassen 9.D. på Balleskolen. Han skal bruge en computer for at kunne læse.

For ham er klassen lig med ekstra støtte og fællesskab med de andre elever.

- Jeg har fået et meget bedre sammenhold med vennerne, og det er bare sjovt. Det er meget bedre, end i en almindelig klasse, for dem, der er ordblinde, siger Lucas Bech Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommune: Elever skal inkluderes

Efter sommerferien skal Lucas Bech Nielsen og resten af de ordblinde elever i stedet for at gå i en almindelig skoleklasse.

Det får forældrene til at frygte, at deres børn vil mistrives, når der ikke længere vil være øget fokus på deres læsevanskeligheder:

- Vi frygter, at inden der er gået et halvt år, så er han (Lucas, red.) tilbage, hvor han startede, inden han kom derop, siger Henrik Bech Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge skolechefen i Silkeborg Kommune handler lukningen ikke om besparelser, men om at inkludere eleverne.

- Vi vil gerne have, at vores børn i fremtiden modtager kortere kurser og bliver støttet i normalområdet, så de har mulighed for at begå sig i en almindelig klasse, siger skolechef Huno Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I fredags var forældrene til elever i specialklassen på gaden i Silkeborg i protest mod lukningen. Her lykkedes det dem at få indsamlet 1.193 underskrifter.