Luk Tovshøjskolen

Skole tager for meget hensyn til muslimer, mener lærer

06:11

1 af 2

Sådan lyder det fra skolens socialpædagog Hara Dvinge, der mener at skole er ved at udvikle sig fra dansk folkeskole, til en islamiske skole, hvor der bliver taget alt for mange special hensyn til den muslimske baggrund, børnene har.

Den positive særbehandling af de muslimske børn går ifølge Hara Dvinge ud over integrationen, som simpelthen er for ringe. Hun mener ikke, at børnene bliver godt nok rustet til at agere i det samfund, de senere skal ud og være en del af.

Efter tre år som socialpædagog på Tovshøjskole har hun derfor sagt op, og hun mener, at det eneste rigtige ville være at lukke skolen.

For mange hensyn
De hensyn, der blandt andet bliver taget på Tovshøjskolen, er gratis morgenmand, fordi mange børn ellers ikke får noget at spise hele dagen, det er badesituationer, hvor børnene ikke vil bade i fælles bad, men benytter lærerens bade- og omklædningsrum, og så mener Hara Dvinge at skolen accepterer et sprog, som ikke ville blive tolereret på andre skoler.

Hara Dvinge har flere gange oplevet at blive kaldt luder.

Skoleleder afviser kritikken
Skoleleder Jesper Lund Madsen afviser kritikken, og siger at Tovshøjskolen er en helt almindelig folkeskole.

Han erkender, at skolen tager hensyn til børnenes muslimske baggrund, men i en skole med 100 procent to-sprogede elever, mener han det er nødvendigt, hvis integrationen skal lykkes.