Lommetyve har travlt

Næsten 100 tyverier på en uge

01:19

1 af 2

Pas på din telefon, hvis du begiver dig ud i Aarhus' gader.

Østjyllands Politi oplever i disse dage en stor stigning i antallet af lommetyverier. De seneste otte dage har 97 personer forgæves ledt efter pung, smykker eller mobiltelefoner i lommer og tasker, efter at de havde været ude i Aarhus.

Tyverierne er særligt koncentreret omkring Strøget, hvor der er mange mennesker samlet. Her kan tyvene hurtig komme tæt på og væk igen uden at blive bemærket.

Ifølge Østjylland Politi er det især smartphones, tyvene går efter. Omkring halvdelen af de tyverier, der er meldt, går på savnede mobiltelefoner.

- De er påfaldende at halvdelen er telefoner, og langt de fleste af dem er iPhones. Det er en attraktiv vare, fortæller politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Pas på lommetyve

I regionens øvrige politikredse kan man ikke genkende de tal, man ser hos politiet i Aarhus. Både i Silkeborg, Skanderborg og Horsens er der typisk under ti lommetyverier om ugen.

- Det fortæller mig, at Aarhus er en stor by. Og der er meget tydeligt, at tyverierne sker, hvor der er mange mennesker, og hvor der puffes og skubbes. Aarhus er et slaraffenland for lommetyve, siger Mogens Brøndum.

Politiet advarer nu folk om at bære deres pung og telefon synligt i det lette sommertøj.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.