Løkken: Sænk selskabsskatten

Per Løkken fra Det konservative Folkeparti vil have selskabsskatten ned

14:40

1 af 2

Onsdag aften var der Kaffeklubben Special på TV 2 | ØSTJYLLAND, og her var ti østjyske politikere samlet på Horsens Ny Teater for at diskutere politik.

Et af aftenens emner var Skat, og her var folketingskandidaterne bestemt ikke enige.

De Radikale har foreslået skattelettelser i både top og bund.

- Det skal skabe vækst og arbejde. Vi kunne godt tænke os at lave en bred skattereform, hvor vi ser på boligskatten, hvor man godt kan blive beskattet lidt mere af den værdi, der er på huset. Vi kunne godt tænke os, at skatten på bolig fulgte med lønudviklingen, så man betalte lidt mere i boligskat, og så kunne man samtidig få en reduktion både på de lave indkomster og på de høje og på skatten, sagde Liv Holm Andersen fra De Radikale.

I Liberal Alliancen vil de meget gerne lette topskatten.

- Vi mener vi, at de første 7.000 kroner, man tjener, skal man ikke betale skat af. Noget af det De Radikale siger, kan vi være enige i, men slet ikke det med boligskatten. Vi mener ikke, at den skal følge lønindkomsten, lød det fra Annette Bolvig fra Liberal Alliance.

Hos Det Konservative Folkeparti mener de blandt andet, at topskatten skal væk, og selskabsskatten skal sænkes.

- Vi har mistet mange arbejdspladser gennem de seneste seks år, og hvis vi skal have dem tilbage og etablere nye arbejdspladser, som skal sikre vores velfærdssamfund, så er vi nødt til at skabe nogen rammevilkår for erhvervslivet, der gør, at de får lyst til at investere i Danmark. Der er vi ikke nu, og derfor foreslår vi, at vi skal sætte selskabsskatten ned til 15 procent, vi skal hæve bundfradraget, og vi vil fjerne topskatten, sagde Per Løkken fra Det Konservative Folkeparti.

Men det var Liv Holm Andersen ikke enig i.

- Jeg synes ikke, at selskabsskatten er det vigtigste. Vi har lavet selskabslettelser, og jeg tror, at det er vigtigere at se på skatten på arbejde. Det, tror jeg, skaber langt mere vækst og flere jobs, sagde hun.

Du kan se debatten om Skat i videoen øverst på siden.