Lokalt fjerkræ er populært på julebordet

Gothenborg Gårdbutik i Them er en af de mange østjyske gårdbutikker, der har oplevet en voksende efterspørgsel på lokale fødevarer her til jul og melder udsolgt på fjerkræ

Hos Gothenborg Gårdbutik i Them uden for Silkeborg har kunderne stået i kø for fjerkræ siden starten af november. Hver fjerde forbruger handler i år flere lokalt producerede fødevarer til julebordet. Det viser en analyse fra Landbrug og Fødevarer. Og det kan også mærkes i de østjyske gårdbutikker.

- Der er total udsolgt. Vi har få ænder tilbage, da jeg har holdt en buffer til de sidste par dage, så der ikke kommer nogen herud forgæves og ikke kan få and til jul, siger Lone Hedegaard, der er indehaver af gården og butikken og allerede for tre uger siden måtte melde udsolgt på webshoppen for at kunne følge med.

Ny butik vil sælge lokale østjyske varer

På gården produceres der økologiske fjerkræ. Men det er ikke kun fødevarer med vinger, der langes over disken i gårdbutikken. Her kan man også købe grøntsager og kolonialvarer. Altså også tilbehøret til julemiddagen. Og den lokale indkøbsmulighed er populær.

- Salget er steget 15-20 procent her til jul. Vi mærker jo en fremgang hele tiden og især på fjerkræ, som man selvfølgelig heller ikke kan få mange andre steder. Så vi sælger også fjerkræ til andre gårdbutikker og slagterbutikker, siger Lone Hedegaard til tv2oj.dk.

Juleanden skal være fed

Anden oplevelse end at handle i supermarked

Ifølge Lone Hedegaard skyldes populariteten blandt andet, at kunderne i gårdbutikken får en særlig oplevelse sammenlignet med juleindkøb i de store supermarkeder.

- Her i november og december står kunderne i kø herude, og så får de et lille glas gløgg, og der er altid fri kaffe og en småkage, man kan hygge sig med, siger Lone Hedegaard og konstaterer:

- Det er ikke dyrere end at købe økologisk i supermarkederne. Og det er slet ikke dyrt, i forhold til hvad man får for pengene, siger Lone Hedegaard.

Ifølge videnscenteret for landbrug SEGES er der omkring 40 gårdbutikker i Østjylland, der forhandler lokalt fjerkræ, og samtlige oplever den voksende interesse i juletiden.

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik