Lokalformand beklager mediehetz

Henriette Kjærs farvel kommer som en overraskelse for hendes lokalformand

- Der er for meget politisk sladder i medierne. Vi forlanger alt for meget af vore politikere.

Det siger Bent Lønskov, som er Henriette Kjærs vælgerforeningsformand i Aarhus, hvor han i et år har været formand for alle fire opstillingskredse, Aarhus nord, syd, øst og vest.
Henriette Kjær valgte onsdag at trække sig som gruppeformand og politisk ordfører samt ikke at genopstille ved folketingsvalget senere i år, selv om hun mandag fik ros ved sit opstillingsmøde i Aarhus.

Det sker efter de seneste ugers medieberetninger om hendes privatøkonomiske problemer sammen med manden Erik Skov Pedersen.

Hendes farvel kommer som en overraskelse for Bent Lønskov.

- Henriette har ikke kunnet stå for pressehetzen, der har kørt igennem de sidste par uger. Kredsen valgte at bakke op om Henriette, fordi vi har kendt hendes politiske arbejde de seneste par år. Vi har altid været yderst tilfreds med det, siger han.

Bent Lønskov betegner hende som en dygtig politiker, der er god til at formulere sig.

- Hun har i kredsen gennem årene altid holdt en tæt kontakt med vælgerforeningen og altid været klar til at stille op til politiske diskussioner med baglandet, siger han.

Efter hendes afgang frygter Bent Lønskov, at det kan blive svært at finde en afløser for Henriette Kjær som partiets spidskandidat i Aarhus.

- De potentielle kandidater, jeg snakker med, er ikke særlig interesserede i at komme ind i sådan en mediemølle, siger Bent Lønskov, som ikke har nogen kandidater "der står på spring".

Han finder det forkert, at især formiddagspressen forlanger, at alle politikere er "helt og aldeles dadelfri".

I Aarhus er Tom Behnke valgt for De Konservative, som desuden har folketingskandidaten Nikolaj Bang og den nyopstillede Morten Nyby.