Lokale kokke i finalefeltet til Årets Kok

To kokke og to tjenere skal dyste om danmarksmesterskabet

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2016 er fundet efter nervepirrende semifinaler, og i finalefeltet findes to lokale kokke og to tjenere.

Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Aarhus og Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans i Aarhus er begge videre til finalen sammen med otte kokke-kolleger fra hele landet.

I kategorien Årets Tjener 2016 gik både Michael Munksgaard Christensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus og Simon Bjerre-Pedersen fra Norsminde Kro ved Odder videre til finalen.

For kokke-deltagerne lød opgaven på at kreere en hovedret og en dessert ud fra en råvarekurv af blandt andet havtaskehale og jomfruhummer, sveskeblommer, havtorn og kransekage. Dertil var der en fællesbuffet med forskellige grøntsager, frugt, nødder og polynesisk vanilje.

Finaler i marts

Mens kokkene knoklede i køkkenet, dystede tjenerne om at levere den bedste servering. De blev bl.a. testet i personlig fremtoning, deres evne til at forklare en menu over for en gæst samt deres viden om vin og ost.

Semifinalisterne blev bedømt af nogle af de største profiler i dansk gastronomi - heriblandt den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, og den tidligere verdensmester for tjenere, Jacob Kocemba.

DM-finalen for kokke og tjenere løber af stablen 6. marts 2016 i Messecenter Herning.

Finalisterne:

Årets Kok:
Ahmed Amin (Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev), Claus Jørgensen (Restaurant Lieffroy i Nyborg), Jesper Dams Hansen (Kong Hans Kælder i København), Johannes Kier-Hansen (p.t. ingen restaurant), Magnus Mondrup Knudsen (Restaurant Kadeau i København), Mark Vinther (Restaurant Geist i København), Mikkel Laursen (Restaurant Mellemrum, Aarhus), Nicolas Min Jørgensen (Restaurant Substans, Aarhus), Nikolaj Schmidt Skadborg (Restaurant Sletten, Humlebæk) og Rasmus Kofoed Sørensen (Radisson Blu Scandinavia, København).

Årets Tjener:
Helle Barnholt (Restaurant Lieffroy i Nyborg), Jonatan Olsen Faber (Teknisk Skole Aalborg), Michael Munksgaard Christensen (Restaurant Hærværk i Aarhus), Peter Pepke (Kong Hans Kælder i København) og Simon Bjerre-Pedersen (Norsminde Kro ved Odder).