Lokalbank strammer op

Flytter hovedsæde og får ny struktur

Det utilfredsstillende økonomiske resultat for 2010 får nu Aarhus Lokalbank til at stramme op på flere områder.

Mest synligt er en lukning af hovedsædet i Toldkammeret i Aarhus, hvorfra 35 arbejdspladser flyttes til afdelingen i Havnegade i Aarhus og Østergade i Hadsten.

- Vi har to markante udfordringer i banken, siger administrerende direktør Vagn Thorsager i en pressemeddelelse. Vi tjener for få penge på den egentlige bankdrift, og kreditbøgerne viser uforholdsmæssige store risici - begge udfordringer kræver en mere struktureret tilgang til opgaverne.

- Succesen omkring gennemførelsen af en omfattende kapitalplan gav solvensen et kraftigt løft, men det må ikke blive en sovepude, og der skal i årets kvartaler kunne vises en positiv trend i basisindtjeningen.          

Selve strukturen i organisationen bliver lavet om. De godt 80 medarbejdere skal i langt højere grad specialisere sig og derigennem fokusere mere på kundernes behov. Den nye struktur bygger på en klarere opdeling omkring rådgivning af private kunder og erhvervskunder, men til gengæld skal der i det administrative arbejde udnyttes fordele via fælles produktion og service.

Direktionen og bankens hovedsæde vil fortsat have sin placering i Aarhus, da Aarhus på grund af sin størrelse har det største vækstpotentiale. Vi har samtidig en ambition om, at kunne fastholde

og udbygge vores betydelige positioner i Hadsten og Langå, slutter Vagn Thorsager

Banken havde et underskud på 233 mio kr. i 2010.