Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

Fredag aften blev den indviet med rap og fyrværkeri.

I Bryrup ved Silkeborg må de unge lige nu ikke komme i deres vante ungdomsklub på grund af smittefare med coronavirus. Det betyder, at de unge ikke har haft meget at tage sig til, men det bliver der nu forhåbentligt lavet om på.

En gruppe forældre har nemlig taget initiativ til et alternativ for de omkring 100 børn og unge fra 7., 8. og 9. klasse på Bryrup skole, som normalt bruger ungdomsklubben.

’Klub Drop Zone – Bryrup’ hedder initiativet, og fredag aften blev det første arrangement afholdt med rapbattle og fyrværkeri på programmet. Og det blev taget rigtig godt imod af eleverne på skolen.

- Vi har været derhjemme i lang tid, så det er bare fedt, at vi endelig kan være sammen og ligesom have et fællesskab igen, lyder det fra 15-årige Emelie Facius Engstrøm til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er en sygt god ide, og de er sygt gode til at optræde, dem som er her, så det hele er bare fantastisk, siger Clara Amalie Ross Rasmussen, der er jævnaldrende med Emelie, til TV2 ØSTJYLLAND.

Emelie Facius Engstrøm (tv.) og Clara Amalie Ross Rasmussen (th.) deltog begge fredag aften. De var meget begejstrede for det nye intiativ.
Emelie Facius Engstrøm (tv.) og Clara Amalie Ross Rasmussen (th.) deltog begge fredag aften. De var meget begejstrede for det nye intiativ.

Et alternativ til pop-up-fester

Coronatidens manglende sted at samles for de unge har blandt andet resulteret i pop-up-fester, hvor de unge har mødtes ved søbadet i byen for at feste og drikke alkohol. Dette håber forældrene ændrer sig med det nye initiativ.

- Det, vi nu gør, er et oprør mod coronaen. Vi vil gerne have, at de unge mødes under de retningslinjer, som der nu ligger. De mødes alligevel, og nu har vi så skabt nogle både fysiske men også sociale trygge rammer til at mødes i, siger Troels Hjorth, der både er forældre, initiativtager og SSP-vejleder i byen, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote De mødes alligevel, og nu har vi så skabt nogle både fysiske men også sociale trygge rammer til at mødes i.

Troels Hjorth, initiativtager og SSP-vejleder, Bryrup

Og det virker til, at de unge køber alternativet til pop-up-festerne, selvom der her ikke må drikkes alkohol.

- Altså det er jo to vidt forskellige ting og to vidt forskellige miljøer, men det er 100 procent et alternativ for det, siger Clara Amalie Ross Rasmussen.

- Det er næsten sjovere, fordi her føler du dig ikke presset til noget, som du godt kan gøre, hvis der er alkohol med til fester, tilføjer Emelie Facius Engstrøm.

Troels Hjorth er en af initiativtagerne bag den nye klub.
Troels Hjorth er en af initiativtagerne bag den nye klub.

Overholder retningslinjerne

I alt var 40 unge mennesker mødt op fredag aften i den udendørs klub, og det er i følge initiativtagerne helt forsvarligt, selvom der for en uge siden kom nye coronarestriktioner.

- Vi overholder alle retningslinjer, der er med sprit og afstand. Og vi måtte faktisk også gerne have været endnu flere, fordi vi er udenfor, så vi lever helt op til de retningslinjer, der ligger på det her område, og som sagt så ville de mødes alligevel, siger Troels Hjorth.

VIDEO: Her kan du møde to af de drenge som fredag skulle rappe, og høre hvilke tips de har i ærmet, hvis man skal være med i en rapbattle.

 


politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet

operation sygehus

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

Åbykollegiet røgfrit kollegium kollegium

Sundhedsstyrelsen klar med nye retningslinjer for folk, der bor tæt

Aarhus Arrest Lisbet Nielsen Bjarne Østergaard Madsen selvmord arkivfoto 2009

Terrorsigtet blev nedværdiget af personale i fængsler

Gråvejr regnvejr regn

Grå og våd weekend venter østjyderne