Lokal SF’er slår Margrete Auken i sin egen kreds: - Jeg er stolt over opbakningen

Kirstine Bille (SF) har haft et så godt Europa-Parlamentsvalg i Djurskredsen, at hun slår SF’s spidskandidat, Margrete Auken.

Kirstine Bille har fået 846 flere stemmer i Djurskredsen, end SF's spidskandidat Margrete Auken.

Den tidligere borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille (SF), har haft et rigtig godt valg i sin egen kreds, Djurskredsen.

Ikke nok med at hun er den politiker, der med 2.711 stemmer har fået næst flest personlige stemmer i kredsen, har hun også slået partiets spidskandidat Margrete Auken, som har fået 2.068 personlige stemmer i kredsen.

Læs også Østjysk valgdeltagelse slår landsgennemsnittet: Så mange har stemt i din kreds

- Jeg kan da kun være stolt over, at Djurskredsen ved hvem jeg er og åbenbart synes, jeg er troværdig, siger Kirstine Bille til TV2 ØSTJYLLAND.

De mange personlige stemmer på Djursland er dog langt fra nok til, at Kirstine Bille bliver valgt ind i Europa-Parlamentet.

Jeg kan da kun være stolt over, at Djurskredsen ved hvem jeg er og åbenbart synes, jeg er troværdig.

Kirstine Bille, SF

Partiet er gået frem i forhold til sidste valg, og har fået et mandat mere. Det ene går til Margrete Auken, mens det andet ifølge prognoserne formentlig går til Kira Marie Peter-Hansen eller Karsten Hønge.

Læs også Østjyske kandidater venter i spænding på personlige stemmetal

- Jeg kan jo ikke bruge mine personlige stemmer til så meget andet, end at være glad for, at jeg har bidraget til, at SF har fået et mandat mere, og det er så fantastisk, at vi bliver styrket i EU, siger Kirstine Bille.

Lige nu venter Kirstine Bille på at resten af de personlige stemmer tælles op. Det endelige resultat er formentlig klar sidst på eftermiddagen. 

00:47

VIDEO: Niels Fuglsang er én af de østjyske kandidater, som venter i spænding på at få svar på, om han vælges ind i Europaparlamentet. 

Luk video