Lokal iværksætter vil genoplive lufthavnsplaner i Låsby

Ivan Borgbjerg vil gerne have en ny østjysk lufthavn til at ligge i Låsby. Lokalpolitikerne har dog allerede tidligere nedstemt et lignende forslag

01:35

Ny østjysk lufthavn til Låsby?

Ja, mener Ivan Borgbjerg, som vil stifte Borgerlisten i Skanderborg Kommune. Listens mærkesag skal være, at få lufthavnen til Låsby.  

- Det er en god løsning for hele Østjylland, og det er en god løsning for erhvervslivet, siger Ivan Borgbjerg. 

Læs også Peger på Låsby-lufthavn

Idéen med en lufthavn i Låsby er sådan set ikke ny. Der blev for få år siden udarbejdet en rapport, som skulle fastslå, hvor en ny lufthavn i Østjylland skulle placeres. Rapporten pegede på netop Låsby.

Forslaget har derfor allerede været oppe at vende på et byrådsmøde i Skanderborg Kommune, hvor et flertal stemte nej til lufthavnen.

Ivan Borgbjerg vil genoplive planerne om en lufthavn ved Låsby. 

- Når det er sådan en god løsning, så irriterer det mig, at det ikke bliver realiseret, siger Ivan Borbjerg.

Projektet med en ny østjysk lufthavn i Låsby er dog urealistisk, det mener formand for Miljø- og Planudvalget i Skanderborg, Claus Leick.   

Læs også Vedtaget: Siger nej til lufthavn

- Skal man grine eller skal man græde. Det er rigtig fint, at man har noget, man gerne vil, men jeg tænker bare, at hele debatten omkring lufthavnen har kørt over flere år, og nu er den lukket helt ned, altså selv Aarhus har jo opgivet det efter EU og regeringen har peget på, at det ikke kan lade sig gøre, Claus Leick (SF).