Lokal aktivist om nyt stoppested i Thorsager: Jeg fik tårer i øjnene

En årelang kamp er nu ovre for Thøger Pauli, der har kæmpet for at få Grenåbanen og nu Letbanen til at stoppe i Thorsager

Thøger Pauli har siden 2004 kæmpet for at få et tog-stop i Thorsager. Den lokale aktivist fortæller, at han var meget rørt, da byrådet endelig besluttede sig for at anlægge Thorsager Station onsdag den 31. august.

- Det var en stor dag, jeg sad på tilskuerpladserne (i byrådssalen, red.) med tårer i øjnene, siger Thøger Pauli, der har været aktiv i Thorsager Trinbrætsgruppe. 

Det har været en kamp, som har varet i lang tid. I 1997 flyttede Thøger Pauli til byen, og undrede sig over, at togene på Grenå-banen susede forbi byen. Her 19 år efter vil toget – nu i form af Letbanen – stoppe i byen. Igen. 

Læs også Efter mange års ventetid: Thorsager får sit stoppested

For tidligere har der været et stop i Thorsager. Men det sluttede i 1971, hvor DSB valgte at nedlægge stoppestedet.

Men her i 2016 er der ifølge Thøger Pauli behov for at genåbne stoppestedet igen som aldrig før.

-Jeg betragter det som et spørgsmål om udvikling eller afvikling. Hvis ikke vi har et stoppested, vil alle tilflyttere fravælge Thorsager. Vi kan godt opretholde befolkningstallet 10 år frem, men så falder børnetallet, og det vil gå ud over skolen. Det er livsvigtigt, at vi får tilflyttere. Det vil et standsningssted nu ændre på, siger Thøger Pauli, der fortæller, at man i Thorsager er så glade, at man overvejer at gøre 31. august til en flagdag i byen.